IMG_3272.jpg

nya studerandeN

 

VÄLKOMMEN

Grattis till studieplatsen och välkommen till Finlands bästa studiestad. Åbo är också Finlands äldsta stad och är känd för sina kulturhistoriskt värdefulla miljöer samt Merkantila Klubben (MK). MK är föreningen för ekonomistuderande och den största föreningen på Åbo Akademi med ca 900 medlemmar som du nu får bli en del av! 

 

Dina studier kommer att sparkas igång med gulisveckan som är fylld med roliga evenemang varje dag. Det är ett ypperligt tillfälle att lära känna alla andra nya studerande och du får bekanta dig med MK:s verksamhet. Under dina studierna kommer MK ordna intressanta företagsbesök, oförglömliga fester samt upplevelserika utlandsexqurrer. 

 

Du kan följa MK:s verksamhet via sociala medier, både Instagram och Facebook. Varje vecka skickas även medlemsmail med information om aktuella händelser. Missa inte att besöka koppituren måndag till torsdag mellan kl.11.30-12.15 i MK:s kansli för gratis kaffe. Där träffar du också Merkantila Klubbens styrelse som gärna hjälper till ifall du undrar över något!

 

Varmt välkommen med i den största, rikaste och vackraste ämnesföreningen vid Åbo Akademi.

5Y6A1160.jpg
 

BLI MEDLEM

Som MK-medlem kan du dra nytta av ett stort antal medlemsförmåner och möjlighet att delta på Merkantila Klubbens evenemang.

Medlemsavgiften är engångs avgift på 39 € för hela studietiden och betalas via Finlands Ekonomer.

IMG_4020.jpg

GULISVECKA 2021

MÅn 30.8.

GULISÖL

kl. 18:00-22:00

På kvällen, under första dagen som gulis, ordnas det en chillkväll vid “Arken Parken” (Tomasparken) tillsammans med tutorerna och dina nya studiekompisar. Ta med dig något smått och gott att äta och dricka, så ses vi i parken!

TIS 31.8.

rundvand-ring

kl. 18:00-22:00

På tisdagen blir det stadsrundvandring i Åbo för att utforska staden lite bättre utanför akademikvarteret. På rundvandringen får du bekanta dig med din nya hemstad, utföra kul uppgifter, samt besöka några viktiga ställen för MK:iter.

ONS 1.9.

HSA-kväll

kl. 18:00-22:00

På onsdag är det kvällsprogram med Henrik Street Athletics, MK:s idrottsutskott. Alla är välkomna med att spela, leka och grilla i Kuppisparken. 

TOR 2.9.

gulissitz på bar fredrik

kl. 18:00-22:00

På torsdagen är det dags för det som alla väntat på, nämligen Gulissitzen på Bar Fredrik! En sitz är en akademisk middag där vi sjunger snapsvisor, lär känna varandra och äter en trerätters middag. Där har ni även möjlighet att köpa MK:s nya sångbok! Detta vill du absolut inte missa!
(OBS! Anmälningen stängs på tisdag 31.8 kl 23:59)

Tis 7.9.

gulis-intagning

kl. 16:00-22:00

Den legendariska gulisintagningen äger rum på tisdagen. På gulisintagningen delas man upp i lag och tävlar mot varandra i en stadsorientering. Här kommer du absolut knyta nya bekantskaper och uppleva en oförglömlig kväll! MK satsar mycket på att gulisintagningen skall vara en rolig kväll för alla och att ingen skall behöva göra någonting den känner att den inte vill.
(OBS! Anmälningen stängs på måndag 6.9 kl 12:00)

 
 

GULISGUIDE

Screenshot 2021-08-26 at 9.51.28.png

Tryck på bilden för att komma till Gulis Guiden 2020!

 

MAGISTERSTUDERANDE

Grattis och välkommen till vårt magisterprogram här på HHÅA. För att göra din övergång till Åbo Akademi så smidig som möjligt ordnar en introduktionsvecka i början på studierna

med olika evenemang som ger en bra möjlighet att lära känna de andra magisterstuderandena. Under introduktionsveckan får du även information om Åbo Akademi, rundtur kring campus, information om Finlands Ekonomer och om oss här vid Merkantila Klubben. 

 

Vi strävar efter att ordna olika evenemang som passar flera, allt från företagsbesök, after work, informationstillfällen och mycket annat roligt. Genom att följa oss på våra sociala medier via Instagram och Facebook så håller du dig uppdaterad om kommande evenemang och viktigt information.

välkommen

5Y6A0997.jpg

magisterevenemang på gulisveckan 2021

tis 31.8
Drinks på donna

Drinks på Donna med magistertutorerna och MK Styrelsen. 18.00 -> 

ons 1.9
info & rundvandring

Chillkväll med MK:s idrottsutskott Henrik Street Athletics (HSA) i Kuppisparken. 18.00 ->
Tutorerna kommer starta mot Kuppisparken från Domkyrkan 17.45, kom antingen med och gå med oss eller kom rakt till parken. 

TO 2.9: AW PÅ BAR RABALDER (UNIVERSITETSGATAN 23)

After Work på Bar Rabalder som är en av MK:s nya samarbetspartners. Ett bra tillfälle att diskutera hur veckan har varit och passa på att fråga om det är något man undrar över. 17.00->