IMG_3272.jpg

nya studerandeN

 

VÄLKOMMEN

Grattis till studieplatsen och välkommen till Finlands bästa studiestad. Åbo är också Finlands äldsta stad och är känd för sina kulturhistoriskt värdefulla miljöer samt Merkantila Klubben (MK). MK är föreningen för ekonomistuderande och den största föreningen på Åbo Akademi med ca 900 medlemmar som du nu får bli en del av! 

 

Dina studier kommer att sparkas igång med gulisveckan som är fylld med roliga evenemang varje dag. Det är ett ypperligt tillfälle att lära känna alla andra nya studerande och du får bekanta dig med MK:s verksamhet. Under dina studierna kommer MK ordna intressanta företagsbesök, oförglömliga fester samt upplevelserika utlandsexqurrer. 

 

Du kan följa MK:s verksamhet via sociala medier, både Instagram och Facebook. Varje vecka skickas även medlemsmail med information om aktuella händelser. Missa inte att besöka koppituren måndag till torsdag mellan kl.11.30-12.15 i MK:s kansli för gratis kaffe. Där träffar du också Merkantila Klubbens styrelse som gärna hjälper till ifall du undrar över något!

 

Varmt välkommen med i den största, rikaste och vackraste ämnesföreningen vid Åbo Akademi.

 

BLI MEDLEM

Som MK-medlem kan du dra nytta av ett stort antal medlemsförmåner och möjlighet att delta på Merkantila Klubbens evenemang.

Medlemsavgiften är engångs avgift på 39 € för hela studietiden och betalas via Finlands Ekonomer.

IMG_4020.jpg

GULISVECKA 2020

MÅn 24.8.

GULISÖL

På kvällen av den första måndagen som gulis ordnas det enligt tradition en ”chillkväll” på MK the Club. Först kommer vi träffas för en picknick tillsammans med tutorerna i Domkyrkoparken, så ta med dig något gott att äta och dricka. Efter det går hela gruppen till MK för att umgås tillsammans med alla nya gulisar.

TIS 25.8.

rundvand-ring

På tisdagen blir det barrunda i Åbo under tutorernas ledning, där alla de viktigaste barerna och pubarna kommer att besökas. Under kvällen kommer det också ordnas några lättare utmaningar under själva barrundan. Rundan avslutas i Åbos nattliv , där kvällen kan spenderas med nyfunna kompisar och med att bilda nya bekantskaper med såväl gulisar som äldre MK:iter.

ONS 26.8.

HSA-kväll

På onsdag är det kvällsprogram med Henrik Street Athletics, MK:s idrottsutskott. Alla är välkomna med att spela och leka tillsammans i Kuppisparken! Vi är ute och grillar om vädret tillåter.

TOR 27.8.

gulissitz

På torsdagen är det dags för det som alla väntat på: nämligen Gulissitzen på MK! En sitz är en akademisk middag där vi sjunger snapsvisor, lär känna varandra och äter en trerätters middag till ett förmånligt pris. Man har även möjlighet att köpa MK:s fina sångbok.

Tis 1.9.

gulis-intagning

De flesta har antagligen hört om alla dessa intagningar som ordnas under de första veckorna, och på tisdagen är det dags för MK:s egen intagning. Evenemanget börjar relativt tidigt, kl. 16, och håller
på hela kvällen med eftersläpp på MK the Club. Intagningen är en stadsorientering i vilken man deltar i lag –ett otroligt bra sätt att lära känna nya människor!

 
 

GULISGUIDE

Screenshot 2020-08-07 at 18.01.20.png

Tryck på bilden för att komma till Gulis Guiden 2020!

 

MAGISTERSTUDERANDE

Grattis och välkommen till vårt magisterprogram här på HHÅA. För att göra din övergång till Åbo Akademi så smidig som möjligt ordnar en introduktionsvecka i början på studierna

med olika evenemang som ger en bra möjlighet att lära känna de andra magisterstuderandena. Under introduktionsveckan får du även information om Åbo Akademi, rundtur kring campus, information om Finlands Ekonomer och om oss här vid Merkantila Klubben. 

 

Vi strävar efter att ordna olika evenemang som passar flera, allt från företagsbesök, after work, informationstillfällen och mycket annat roligt. Genom att följa oss på våra sociala medier via Instagram och Facebook så håller du dig uppdaterad om kommande evenemang och viktigt information.

välkommen

5Y6A0997.jpg

magisterevenemang på gulisveckan 2020

tis 25.8

Drinks på donna

Drinks på Donna med MK Styrelsen. Ifall det regnar har vi plan B.

ons 26.8

info & rundvandring

Den officiella informationstillfället med ÅA + campus rundvandring med tutorerna.