top of page
Gulisvecka-041 (1)_edited.jpg

nya studerande

Välkommen

VÄLKOMMEN

Grattis till studieplatsen och välkommen till Finlands bästa studiestad. Åbo är också Finlands äldsta stad och är känd för sina kulturhistoriskt värdefulla miljöer samt Merkantila Klubben (MK). MK är föreningen för ekonomistuderande och den största föreningen på Åbo Akademi med ca 900 medlemmar som du nu får bli en del av! 

 

Dina studier kommer att sparkas igång med gulisveckan som är fylld med roliga evenemang varje dag. Det är ett ypperligt tillfälle att lära känna alla andra nya studerande och du får bekanta dig med MK:s verksamhet. Under dina studierna kommer MK ordna intressanta företagsbesök, oförglömliga fester samt upplevelserika utlandsexqurrer. 

 

Du kan följa MK:s verksamhet via sociala medier, både Instagram och Facebook. Varje vecka skickas även medlemsmail med information om aktuella händelser. Missa inte att besöka koppituren måndag till torsdag mellan kl.11.30-12.15 i MK:s kansli för gratis kaffe. Där träffar du också Merkantila Klubbens styrelse som gärna hjälper till ifall du undrar över något!

 

Varmt välkommen med i den största, rikaste och vackraste ämnesföreningen vid Åbo Akademi.

5Y6A1160.jpg
Bli medlem

BLI MEDLEM

Som MK-medlem kan du dra nytta av ett stort antal medlemsförmåner och möjlighet att delta på Merkantila Klubbens evenemang.

Medlemsavgiften är engångs avgift på 39 € för hela studietiden och betalas via Finlands Ekonomer.

Gulisvecka-042_edited.jpg

GULISVECKA 2023

MÅn 28.8.

GULISÖL

kl. 18:00-22:00

På kvällen, under första dagen som gulis, ordnas det en chillkväll vid “Arken Parken” (Tomasparken) tillsammans med tutorerna och dina nya studiekompisar. Ta med dig något smått och gott att äta och dricka, så ses vi i parken!

TIS 29.8.

rundvand-ring

kl. 18:00-22:00

På tisdagen blir det stadsrundvandring i Åbo för att utforska staden lite bättre utanför akademikvarteret. På rundvandringen får du bekanta dig med din nya hemstad, utföra roliga uppgifter, samt besöka några viktiga ställen för MK:iter.

ONS 30.8.

HSA-kväll

kl. 18:00-22:00

På onsdag är det kvällsprogram med Henrik Street Athletics, MK:s idrottsutskott. Alla är välkomna med att spela, leka och grilla i Kuppisparken. 

TOR 31.8.

gulissitz på mk

kl. 18:00-22:00

På torsdagen är det dags för det som alla väntat på, nämligen Gulissitzen på MK the Club! En sitz är en akademisk middag där vi sjunger snapsvisor, lär känna varandra och äter en trerätters middag. Detta vill du absolut inte missa!
(OBS! Anmälningen stängs på tisdag 29.8 kl 23:59)

Tis 5.9.

gulis-intagning

kl. 16:00-22:00

Den legendariska gulisintagningen äger rum på tisdagen. På gulisintagningen delas man upp i lag och tävlar mot varandra i en stadsorientering. Här kommer du absolut knyta nya bekantskaper och uppleva en oförglömlig kväll! MK satsar mycket på att gulisintagningen skall vara en rolig kväll för alla och att ingen skall behöva göra någonting den känner att den inte vill.
(OBS! Anmälningen stängs på måndag 4.9 kl 12:00)

Gulisvecka
Gulisguide

GULISGUIDE

GulisGuiden.png

Tryck på bilden för att komma till Gulis Guiden 2022!

Magisterstuderanden

MAGISTERSTUDERANDE

Grattis och välkommen till vårt magisterprogram här på HHÅA. För att göra din övergång till Åbo Akademi så smidig som möjligt ordnar en introduktionsvecka i början på studierna

med olika evenemang som ger en bra möjlighet att lära känna de andra magisterstuderandena. Under introduktionsveckan får du även information om Åbo Akademi, rundtur kring campus, information om Finlands Ekonomer och om oss här vid Merkantila Klubben. 

 

Vi strävar efter att ordna olika evenemang som passar flera, allt från företagsbesök, after work, informationstillfällen och mycket annat roligt. Genom att följa oss på våra sociala medier via Instagram och Facebook så håller du dig uppdaterad om kommande evenemang och viktigt information.

välkommen

Wapprodden-57.jpg

magisterevenemang på gulisveckan 2022

tis 30.8
Drinks på donna

Drinks på Donna med magistertutorerna och MK Styrelsen. 18.00 -> 

ons 31.8
Magister-picknick

Magisterpicknick med MK:s idrottsutskott Henrik Street Athletics (HSA) i Kuppisparken 18.00 ->

TO 1.9: AW

 Ett bra tillfälle att diskutera hur veckan har varit och passa på att fråga om det är något man undrar över. 17.00->

bottom of page