top of page
GR-26_edited.jpg

samarbete

Varför MK?

VARFÖR MK?

Albert
Kivikangas

NÄRINGSLIVSANSVARIG

Kontakta mig gärna ifall ni har frågor eller önskar mer information.

naringsliv@merkantilaklubben.com

+358 40 7698341

75

934

1672

9

Merkantila Klubben rf är föreningen för ekonomistuderande och den största ämnesföringen vid Åbo Akademi med sina 900 medlemmar. Genom samarbete med Merkantila Klubben kan organisationer gynnas av en utmärkt marknadsföringskanal för sin verksamhet samt att få tidigt kontakt med framtida ekonomer. 

 

Intresserade av samarbete med oss? Vi i Merkantila Klubbens näringslivsutskott skräddarsyr tillsammans med er en unik samarbetsplan. Som samarbetspartners kan vi erbjuda er synlighet på Merkantila Klubbens sociala medier, i medlemstidningen Henrik Street Journal och stora evenemang som ordnas under terminerna, till exempel företagsmässan Career Start Expo, Merkantila Klubbens årsfest och Glöggrundan 2.0. I dessa deltar flera studerande från olika högskolor och ämnesområden som man har möjlighet att nå ut till. Diskuterar gärna vidare möjliga samarbeten!

abbe nya (2)_edited.png

ca evenemang årligen

medlemmar

företagsbesök

årligen

följare på Facebook

E-283.jpg

ÅRSFEST

Varje år, så nära den 26.11 som möjligt, samlas över 300 glada MK-iter, alumner och lärare för att fira Merkantila Klubbens årsfest. Årsfesten är föreningens mest högtidliga evenemang samtidigt som det är studieårets höjdpunkt för flera medlemmar. Det finns ett flertal möjligheter för samarbetspartners att medverka i detta prestigefyllda firande som varar i en vecka innehållandes många olika evenemang och kulminerar i själva årsfesthelgen. Vi är mer än ivriga för att genomföra alla slags innovativa idéer & förslag på samarbeten och diskuterar gärna vidare kring dem.

Årsfest

GLÖGGRUNDAN 2.0

Glöggrundan samlar årligen ca 5000 studeranden till Åbo, och är därmed svenskfinlands största studieevenemang. Evenemanget växer år för och lockar studerande från alla delar av Finland. Bland deltagarna hittas studerande från en massa olika högskolor och ämnesområden, vilket innebär att de svenskspråkiga studerandena i Finland är välrepresenterade. 

 

Glöggrundan kan erbjuda synlighet till företag på flera olika sätt. Vi erbjuder synlighet på våra sociala medier, logo synlighet på evenemangets posters, skyltar och en massa andra material, samt en chans för ert företag att ta del av Glöggrundans härliga stämning på Domkyrkotorget i Åbo på själva evenemangsdagen. Vi kan garanterat hitta något som uppfyller era behov, så tveka inte att kontakta oss.

Glöggrundan 2.0
5Y6A3077.jpg

CAREER START EXPO

Career Start Expo är en mässa där olika företag får presentera sig för studeranden vid Åbo Akademi. Tanken är att företagen skall få presentera olika karriärmöjligheter för studeranden. En chans för företagen att presentera hurudana deltidsjobb vid sidan om studierna de erbjuder, trainee program, sommarjobb etc. Studeranden skall även själva ha möjlighet att fråga om saker de undrar över hos dylika företag och helt enkelt skapa en bättre uppfattning om företagen.

 

Företagen har möjligheten att skapa värdefulla kontakter med studeranden som de anser att är lämpade för dylika arbeten de erbjuder. Merkantila Klubben har ordnat detta evenemang sedan 2011 och för varje år har det expanderat och blivit allt populärare – både bland studeranden och företag.

Career Start Expo

HENRIK STREET JOURNAL

Henrik Street Journal, även kallad HSJ, är Merkantila Klubbens egna tidning. HSJ utkommer i regel fyra gånger per år, två gånger på våren och två gånger på hösten. I tidningen behandlas aktiva saker inom föreningen, samhället, gallupar och andra allmänna saker som intresserar MK:iter och övriga läsare. 

 

Tidningen finns även på webben på https://www.henrikstreetjournal.org, där man  kan läsa diverse artiklar som passar i webb-format, samt läsa gamla nummer. Den ges ut till Merkantila Klubbens medlemmar, sponsorer, vänföreningar och alumner. Allt som allt printas 3 700 exemplar ut och skickas ut över hela Finland. 

hsj.png
Henrik Street Journal

SAMARBETSPARTNERS

Heidis_logo_spacing-1.png
PadelX_logo_tummanvihrea_Turku (1) (3) (1)_edited.png
KPMG_logo.svg.png
pwc1.png
Ekonomit_tunnus_RGB_mustakoralli_w1000px.png
ey.png
mktutoring-svart-01.png
bottom of page